Flashback - boekenflitsAlex is een documentairemaakster en in opdracht van een televisiestation maakt ze een film over Blackwood Bay, een kleine kustplaats in het noorden van Engeland. Ooit een bruisende toeristenplaats, maar nu ingekakt en introvert.

Alex gaat er met dubbele gevoelens heen, want het dorp heeft (voor haar) een dubieuze reputatie. In de afgelopen tien jaar zijn er verschillende meisjes vermist geraakt en een van hen, Daisy, zou zelfs zelfmoord hebben gepleegd. Alex kent de plek en het verhaal. Maar hoe?

Als Alex flarden van herinneringen krijgt, wil ze deze beter begrijpen. Haar gevoel zegt dat er iets duisters speelt en dit wordt versterkt door filmfragmenten die ze krijgt toegestuurd… Alex is vastbesloten om erachter te komen wat er is gebeurd met de meisjes.

Het uitgangspunt van deze thriller is goed gevonden en de eerste helft kent voldoende mysterie, intriges en spannende elementen. Helaas loopt hiervan in de loop van het verhaal veel lucht uit, waardoor het plot enigszins plat is.

Niettemin blijft Flashback een aangename psychologische thriller.BOEKINFORMATIE Ambo|Anthos