Gstaad - boekenflitsPuck is journalist bij het Leids Dagblad en wordt naar het chique Gstaad in Zwitserland gestuurd om een grote reportage te maken. De eigenzinnige Puck is niet helemaal blij met haar leven als 43-jarige vrijgezel op een veredelde studentenkamer, maar ziet ook weinig mogelijkheden zich hier aan te ontworstelen. Daarnaast heeft ze al een tijdje het gevoel dat ze in de gaten wordt gehouden door een buurman.

In de trein naar Zwitserland maakt ze kennis met de overige reisgenoten: een influencer en twee bloggers. Ze worden in het wintersportdorp ondergebracht in een luxehotel en Puck loopt hier – stomtoevallig – ex-vriendje Matz tegen het lijf.

Voor Puck wordt de persreis pas écht interessant als de (Nederlandse) directrice van een exclusieve kostschool wordt vermoord. Ze aarzelt dan ook niet om een onderzoek naar de moord te starten. Dat leidt tot een paar schokkende ontdekkingen en voordat Puck het doorheeft, loopt ze zelf ook groot gevaar.

Kiki van Dijk kiest voor de setting van haar thrillers het liefste Europese vakantiebestemmingen, getuige onder meer de titels Winterberg, Tarifa, Nice en Barça. Deze keer is die eer toegevallen aan Gstaad, het Zwitserse wintersportoord, dat van oudsher wordt bevolkt door oude adel, rijke Russen en Hollywoodsterren.

Hoewel het decor uniek is, valt dat over het verhaal zelf helaas niet te zeggen. Gstaad is geen slechte thriller en steekt ook niet boven het maaiveld uit, maar biedt een paar uur prima ontspanning. Wat dat betreft: missie geslaagd!BOEKINFORMATIE Xander Uitgevers