Het landhuis - boekenflitsDuizenden lezers verloren zich in het ontroerende verhaal van Het weesmeisje van bestsellersauteur Anne Jacobs. Nu is Jacobs terug, met haar nieuwe meeslepende en romantische serie Het landhuis.

Opnieuw neemt ze je mee in een prachtige en ontroerende historische roman, waarin de veelbewogen Duitse geschiedenis wordt verweven met een aangrijpend liefdesverhaal.

Franziska is eindelijk terug in Gut Dranitz. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest ze het landgoed verlaten en er was lange tijd geen weg meer terug.

Ze heeft de fijne tijd van voor de oorlog nooit kunnen vergeten met alle dromen en wensen voor een leven met haar grote liefde Walter Iversen. Alles leek toen mogelijk. Maar de oorlog scheidde de geliefden en verpestte hun dromen.

Franziska heeft de hoop nooit opgegeven…

Het kostte mij wel wat moeite om me te verplaatsen in de personages en het hoofdverhaal. Dat laatste had wel meer vaart mogen hebben, vind ik, maar de echte liefhebbers zullen daar totaal geen problemen mee hebben.

De achterliggende geschiedenis (Tweede Wereldoorlog, verdrijving door de Russen en de scheiding tussen Oost en West) vanuit Duitse optiek is echter zeer interessant. Alleen dat al maakt dit boek zeker de moeite waard.BOEKINFORMATIE Xander Uitgevers