Het mysterie van kamer 622 - boekenflitsOp een nacht in december ligt een lijk op de vloer van kamer 622 van een luxe hotel in de Zwitserse Alpen. Het politieonderzoek heeft nooit een dader opgeleverd en na twintig jaar zijn de meeste mensen het voorval vergeten.

Jaren later arriveert schrijver Joël Dicker in hetzelfde hotel. Hij is verdrietig omdat zijn mentor is overleden en zit vast met zijn volgende boek. Hij is bang dat hij niet meer kan schrijven…

Als hij hoort over over de moord in 622, gaat hij op onderzoek om de oude misdaad op te lossen. Hij doet dit samen met een aspirant-romanschrijver uit de kamer naast hem. Wat gebeurde er precies die nacht in het hotel in Verbier?

Zoals Dicker vaker doet in zijn boeken, worden er gelijktijdig meerdere personages en verhaallijnen (schrijver, de moord én Zwitserse bankwereld) op de lezer losgelaten, die uiteindelijk samenkomen tot één geheel.

Of dit allemaal soepel (of beter: logisch) verloopt, laat ik in het midden. Al met al is Het mysterie van kamer 622 een prima roman met interessante, goed uitgewerkte personages.

Je moet als lezer uiteindelijk wel een aantal hoogstonwaarschijnlijke ontwikkelingen voor lief nemen…BOEKINFORMATIE De Bezige Bij