Het verraad van Montverre - boekenflitsMontverre is een prestigieuze jongensschool waar de meest intelligente studenten worden voorbereid op het Grand Jeu, een geheimzinnige en mysterieuze wedstrijd.

Léo Martin was ooit een leerling op Montverre en is nu – als een in ongenade gevallen politicus – teruggekeerd. Claire Dryden is de eerste vrouwelijke Magister Ludi van Montverre en er is een verder naamloos meisje dat zichzelf ‘de Rat’ noemt en in de huidige tijd verborgen op Montverre leeft.

Léo voelt een vreemde connectie met Claire: hun leven blijkt namelijk allebei op leugens gebouwd. Terwijl het hoogtepunt van het jaar dichterbij nadert, komen er ook verborgen geheimen aan de oppervlakte.

Het verhaal wordt verteld in twee tijdvakken (de schooltijd van Léo en de huidige tijd) en vanuit drie verschillende gezichtspunten (Léo, Claire en Rat). Maar het blijft lastig te beschrijven waar Het verraad van Montverre nu precies over gaat. Zoals het Grand Jeu, het blijft bij abstracte termen zonder dat heel expliciet duidelijk wordt wat dat precies is. Er worden hints gegeven en de lezer mag het zelf proberen in te vullen.

Evenals bij De boekbinder creëert Bridget Collins een wereld die heel erg op de onze lijkt, maar net even anders is. Het is een realistische wereld met een vleugje fantasie, maar ze weet de aandacht van de lezer te grijpen en deze ook vast te houden vanwege de constante mysterieuze ondertoon.

Het tempo ligt niet heel hoog, maar de verhaallijnen zijn wel doelgericht. Evenals bij de De boekbinder ben ik erg gecharmeerd van dit verhaal.BOEKINFORMATIE The House of Books