Mijn kindertijd en andere verhalen - boekenflitsIn de nalatenschap van Giuseppe Tomasi di Lampedusa, auteur van het onbetwiste meesterwerk, werden onder andere drie verhalen en een verzameling ‘herinneringen’ aangetroffen.

Mijn kindertijd is een ontroerende lofzang op Lampedusa’s vroege jeugd in aristocratische kringen op het Siciliaanse platteland en op de schitterende familiepaleizen met hun fraaie achttiende-eeuwse vertrekken.

‘Ik beschouw mijn kindertijd als een verloren paradijs. Iedereen was aardig voor me, ik werd behandeld als een koning’.

Het minutieus en liefdevol beschreven decor uit zijn kindertijd werd door Lampedusa ook gebruikt in De tijgerkat, en Mijn kindertijd kent dan ook dezelfde licht melancholieke sfeer.

De drie verhalen zijn wonderschone juweeltjes, geschreven in de ragfijne stijl die ook De tijgerkat kenmerkt.BOEKINFORMATIE Athenaeum