Opwindende tijden - boekenflitsOpwindende tijden van Naoise Dolan gaat over liefde, geld en het gevoelsleven van drie cynische millennials.

Debuutschrijfster Dolan vertelt het verhaal van de 22-jarige Ava die van Ierland naar Hongkong is verhuisd om erachter te komen wat ze met haar leven moet doen. Ze heeft een slecht betaalde baan en raakt bevriend met Julian, een Engelse bankier die zes jaar ouder is. Eenzaam en blut trekt Ava bij hem in, maar ze hebben geen relatie (volgens Julian). Als Julian een paar maanden naar Londen moet, valt Ava als een blok voor advocaat Edith.

Als Julian terugkeert naar Hongkong staat Ava voor een dilemma: pakt ze haar leventje met Julian weer op of waagt ze een sprong in het diepe met Edith?

Dolan verkent in haar debuutroman dubbelzinnige emotionele toestanden bij de hoofdpersonen en dat maakt de roman behoorlijk intrigerend. Want gekgenoeg vind ik de personages stuk voor stuk best irritant, maar daardoor worden ze ook wel weer interessant.

Het is krachtig om te zien hoe Dolan speelt met de lezer door veel flashbacks te gebruiken die een nieuw licht werpen op het gedrag van de individuele personen, maar feitelijk weet je nooit waar je écht aan toe bent.BOEKINFORMATIE Atlas Contact