Rode komeet - boekenflitsZestig jaar na haar spectaculaire debuut als dichter verschijnt een gloednieuwe, allesomvattende biografie van Sylvia Plath. Rode komeet geeft ons de uitzonderlijk getalenteerde vrouw terug die zo lang door haar tragische einde is overschaduwd.

Met een rijkdom aan nieuwe bronnen reconstrueert Heather Clark Plaths stormachtige ontwikkeling als dichter en intellectueel. We lezen over haar vastberadenheid geen conventioneel pad te volgen, haar conflictueuze verhouding tot haar moeder, haar worstelingen met een volkomen inadequate geestelijke gezondheidszorg.

Over haar jaren in Cambridge en de explosieve verbintenis met Ted Hughes, met wie ze samen de poëziewereld diepgaand zou beïnvloeden.

Rode komeet gaat over een leven in volledige toewijding – niet aan de dood maar aan de kunst.BOEKINFORMATIE De Arbeiderspers