Rook - boekenflitsRook is de debuutroman van Tynke Hiemstra en gaat op microschaal over een #metoo-beschuldiging. Merel en Wolf kennen elkaar sinds hun middelbareschooltijd en wonen met hun twee zoontjes Bram en Jonas in een mooi huis. Ze hebben alles best voor elkaar. Totdat Wolf wordt beticht van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Het vuurtje wordt aangewakkerd door geruchten op social media en al snel stapelen de beschuldigingen zich op. Merel wordt heen en weer geslingerd tussen ontkenning, verdriet en woede. Hun relatie is altijd eerlijk en open geweest, maar kan zij nu Wolf nog vertrouwen?

Waar ligt de grens tussen een onschuldige flirt en ongewenste intimiteiten? Meer en meer heeft Merel het gevoel dat ook zij zich moet verdedigen tegen de verhalen van buitenaf.

Op genuanceerde wijze beschrijft Tynke Hiemstra de impact die dergelijk beschuldigingen hebben op een vader en echtgenoot. Zal het gezin bij elkaar blijven na deze beschuldiging? En wat voor invloed heeft dit op de gezinsleden?

Rook leest prettig en handelt over een actueel en relateerbaar onderwerp met strak uitgewerkte personages. Het plot is verrassend en onverwacht.

Rook is zeer aangenaam!BOEKINFORMATIE Uitgeverij Orlando