Stukken beter - boekenflitsAnnelie, 32 jaar, voldoet niet aan het ideaalbeeld van haar ouders. In plaats van het advocatenkantoor van haar vader over te nemen, staakte ze haar studie.

Sindsdien heeft ze allerlei baantjes gehad. De laatste jaren heeft ze het als postbezorger naar haar zin en maakt ze van alles mee. Tijdens haar werk ontmoet ze Milo, wordt verliefd op hem en samen met hem wil ze een toekomst opbouwen. Ze besluiten te gaan trouwen.

Ook hierin volgt ze haar eigen plan en wil ze geen grote bruiloft, tot grote teleurstelling van haar moeder. Annelie plant samen met Milo hun eigen toekomst. Althans, dat denkt ze.

Een week voor de bruiloft krijgt Annelie ineens allerlei berichten van een anonieme afzender met daarin de boodschap dat zij niet Milo’s enige liefde is. Annelie negeert de berichten totdat ze een dag voor de bruiloft geconfronteerd wordt met de waarheid.

Diezelfde dag nog vlucht ze uit Nederland. Ze is klaar met alles wat iedereen van haar wil. Ze vindt dat ze in een schijnwereld leeft en vertrekt vol van verdriet naar Madeira.

Vastbesloten om nooit meer terug naar Nederland te gaan, bouwt ze in Madeira haar leven op. Ze gaat in een wijnproeverij werken en maakt nieuwe vrienden. Toch is haar vertrouwen in mensen flink geschaad en is er heel wat voor nodig om zich opnieuw open te stellen voor de liefde.

Wat haar betreft wordt ze nooit meer verliefd, totdat ze Miguel tegenkomt.BOEKINFORMATIE Ellesy