Tijd om opnieuw te beginnen - boekenflitsHet eerste boek van Carmen Korn’s trilogie, Dochters van een nieuwe tijd, eindigt in 1948 en omvat de periode vanaf 1919.

In dit tweede deel gaan we verder met Henny, Käthe, Ida en Lina in de periode 1949-1969, maar ook hun kinderen krijgen nu een belangrijk eigen aandeel. En dat alles tegen de achtergrond van grote en kleine gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis zoals de Berlijnse muur, Cuba-crisis, de oorlog in Vietnam en de landing op de maan.

Carmen Korn blijkt opnieuw een uitstekende verteller te zijn en laat de lezer het Duitsland van de jaren vijftig en zestig herbeleven. Ze heeft ook voor dit tijdperk weer nauwgezet research gedaan en de politiek-sociale verwijzingen voelen heel tijdsgetrouw aan.

Ook de personages passen naadloos in de tijd en missen iedere vorm van anachronisme. Het zijn er alleen best veel, maar Korn brengt ze allemaal evenwichtig ten tonele.

Tijd om opnieuw te beginnen is de waardige nummer twee in de intrigerende trilogie De Nieuwe Tijd, waarbij het geduldig wachten op het laatste deel nog lastiger is geworden…

boekenflits.nl

[gravityform id=”5″ title=”true” description=”true”]BOEKINFORMATIE Signatuur