Toevluchtsoord - boekenflitsSandrine wordt gevraagd het huis van haar overleden grootmoeder leeg te halen, die op een klein eilandje voor de Normandische kust woonde. Als ze aankomt op het grijze en koude eiland, ontmoet Sandrine een paar oudere inwoners die haar oma beschrijven als een charmant persoon. Een totaal ander beeld dat Sandrine van haar heeft, maar zij kent haar oma alleen maar uit verhalen.

De sfeer op het eiland is nogal vreemd en binnen een paar uur realiseert Sandrine dat de inwoners een geheim verbergen. Iets of iemand maakt ze bang. Maar waarom verlaten ze het eiland dan niet en wat gebeurde er precies in 1949 met de kinderen van het zomerkamp? En wie was haar grootmoeder echt?

Sandrine wordt een paar dagen later gevonden op een strand van het vasteland. Haar kleren zitten onder bloed dat niet van haar is. Wat is er gebeurd?

Toevluchtsoord bestaat uit vier delen en binnen deze delen wordt het verhaal uit meerdere perspectieven verteld. Deze afzonderlijke verhaallijnen zijn -uiteraard- met elkaar verbonden en komen uiteindelijk heel doordacht bij elkaar.

Eén ding is zeker: dit is een verrassend ijzersterke psychologische thriller. Het verhaal zit direct onder je huid en de verschillende cliffhangers zorgen ervoor dat je blijft doorlezen; ook weet Loubry je op meerdere plekken volledig op het verkeerde been te zetten.

Maar die passages vallen uiteindelijk in het niets bij de grote ontknoping. Save the best for last is hier duidelijk hét adagio!BOEKINFORMATIE Boekerij