Volhard - boekenflitsArie Boomsma spreekt vaak over fitnes en vitaliteit, is mede-eigenaar van een aantal sportscholen en Fitness & Health-specialist bij RTL Boulevard. Hij schreef in 2012 het boek De man en zijn lichaam, daarna volgden Beweeg en Fit in 2018.

Van deze laatste titel – waarin Boomsma toont om met kleine stapjes tot grote veranderingen in levensstijl te komen – werden meer dan tachtigduizend exemplaren verkocht. Met zijn nieuwe boek Volhard gaat hij weer een stapje verder en houdt de lezer voor hoe deze de nieuwe, gezonde levensstijl kan volhouden.

In elf hoofdstukken geeft hij tips, biedt inspiratie en heeft leuke anekdotes. Boomsma schrijft heel open en makkelijk, waardoor de missie om te volharden (op papier) heel simpel lijkt. Ieder hoofdstuk (met onderwerpen zoals onder meer: doel, discipline, slaap, voeding en hoofd) sluit hij af met een aantal aanbevelingen over dat onderwerp in de vorm van boeken, podcasts, TED-talks en documentaires.

Boomsma toont hoe je plezier kan houden in de nieuwe manier van leven en dat deze daardoor ook beklijft.

Resilience, een sterk woord in het Engels. Het heeft bravoure. In het Nederlands klinkt het minder heroïsch: veerkracht. Maar in onze taal begrijp je wel meteen wat het betekent. Wat valt blijft niet liggen, het veert terug. Veerkracht is door- zetten na tegenslag; vallen, opstaan, verdergaan.

Discipline kun je organiseren. Bij veerkracht is dat moeilij- ker. Maar het helpt om voorbeelden te zien uit het leven van een ander. Veerkracht inspireert. Vooral als bij die voor- beelden de kaarten op tafel extreem ongunstig zijn, en het spel uiteindelijk toch gewonnen wordt.BOEKINFORMATIE Prometheus