De Mol - boekenflitsDrie leden van de familie De Mol: John, Linda en Johnny zijn de afgelopen 20 jaar grote spelers in de Nederlandse entertainmentindustrie.

De absolute hoofdrol hierbij is voor John de Mol jr. (1955), eigenaar van onder meer radiostations, een televisiezender, een persbureau, muziekrechten en een tijdschrift, maar ook presentatrice/actrice Linda de Mol (1964) laat zich zeker niet onbetuigd.

De appel valt niet ver van de stam, want de grootvader van Linda en John, John de Mol, timmerde als schnabbelende accordeonspeler flink aan de weg in de muziekwereld en zijn zoon John de Mol (de vader) was directeur van Radio Noordzee en Stichting Conamus.

Ook Johnny (1979) kreeg het gen met de paplepel ingegoten, maar dat kan ook moeilijk anders als zoon van John de Mol jr. en Willeke Alberti en kleinzoon van Willy Alberti. Ook hij maakt al jaren furore als presentator en acteur.

De spil is John de Mol, een van de rijkste en meest invloedrijke Nederlanders en zijn media-imperium breidt nog altijd uit. Feitelijk bepaalt hij al jaren wat ‘de Nederlander’ (en inwoners uit andere landen) krijgen voorgeschoteld.

Een diepere inkijk in de drijfveren van de leider en andere leden van deze invloedrijke mediadynastie heeft dan ook veel potentie. Aanvankelijk verleende de familie zelf hun medewerking, maar na een voorpublicatie in Quote trokken ze helaas hun autorisatie in. Niettemin is Mark Koster er in geslaagd om een zeer degelijke én interessante biografie af te leveren.

Overzichtelijk, prettig geschreven en goed gedocumenteerd.BOEKINFORMATIE Balans