De cursus - boekenflitsCarol Arrington heeft een grote droom: ze wil schrijfster worden. Zoals vaker in het leven is het er alleen door uitstelgedrag en bepaalde omstandigheden nog niet van gekomen.

Victor Aster is een populaire schrijver van thrillers die ieder jaar een schrijfcursus organiseert op een afgelegen eiland in Canada.

Op aanraden van een vriendin – die de cursus al eens heeft gevolgd – schrijft Carol zich in. Eén van de voorwaarden om deel te nemen aan de cursus is het verbod op mobiele telefoons of andere communicatieapparatuur. Cursisten kunnen en mogen geen contact hebben met de buitenwereld.

Op de tweede dag van de cursus wordt een lichaam gevonden, was het een ongeluk of is er opzet in het spel? Niet veel later vinden ze een tweede slachtoffer. Op het eiland zijn elf mensen aanwezig: de schrijver, zijn assistent en negen cursisten. De veerboot naar het vaste land vaart één keer per week. Wie is het volgende slachtoffer en wie is de moordenaar?

De spanning wordt mooi opgebouwd en de lezer kan goed meedenken over de identiteit van de dader. Feitelijk zijn er drie mogelijkheden: ofwel de moordenaar is iemand uit de groep, de schrijver of is er nog iemand anders op het eiland?

De beklemmende sfeer is goed voelbaar en is er überhaupt nog wel iemand te vertrouwen? Een spannende, zeer solide whodunit!BOEKINFORMATIE Ambo|Anthos