Wachtend op het vuurpeloton - boekenflitsTijdens de Frans-Duitse Oorlog van 1870 wordt de Duitse dichter en schrijver Theodor Fontane als oorlogscorrespondent achter de Franse linies gevangengenomen en bijna gelyncht.

Hij wordt beschuldigd van spionage en zal worden neergeschoten door een vuurpeloton. Terwijl de Duitse legers steeds dieper Frankrijk binnentrekken en het Franse staatsgezag steeds verder afbrokkelt, wordt Fontane overgebracht van de ene naar de andere gevangenis. Ook steeds dieper Frankrijk in.

Als de Franse nederlaag onafwendbaar is, beginnen radicale gewapende bendes de dienst uit te maken. Niemand is zijn leven zeker, laat staan een Pruisische gevangene.

Ondanks deze gevaren draagt Fontane moedig zijn lot, wat word verzacht door meelevende bewakers en de inspanningen van invloedrijke personen. Daarnaast kan hij rekenen op de sympathie van zijn medegevangen.


BOEKINFORMATIE Uitgeverij Vrijdag