Lupin Gentleman inbreker - boekenflitsDe eerste negen verhalen met Arsène Lupin, die als Robin Hood stal van de rijken en mededogen had met de armen.

In Gentleman inbreker zijn de eerste negen Lupinverhalen opgenomen, voor het eerst uitgegeven in 1907. Ze vormen de literaire geboorteakte van de Robin Hood van de belle époque, die steelt van de rijken en opkomt voor de armen.

De verhalen zijn afzonderlijke pareltjes, die de auteur tot een heerlijk leessnoer heeft weten te rijgen. Pareltjes die ruim honderd jaar na dato nog steeds een genot zijn om te lezen.

Maurice Leblanc (Rouen 1864 – Perpignan 1941) schreef zijn eerste verhaal over Arsène Lupin in 1905 voor het tijdschrift Je sais tout. Lupin was het Franse antwoord op Sherlock Holmes en onmiddellijk een groot succes. Een nieuwe held was geboren. Maar liefst 21 boeken volgden. Arsène Lupin groeide uit tot een van Frankrijks meest geliefde personages.

Op Netflix is momenteel de serie Lupin te zien. Geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop (Omar Sy) zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.BOEKINFORMATIE Uitgeverij Oevers