Blue zones kookboek - boekenflitsDan Buettner is dé National Geographic onderzoeker die de blue zones (de vijf plekken in de wereld waar mensen het oudste worden) ontdekte en de term groot maakte.

Waarom worden de mensen in deze gebieden zo oud? En waarom blijven ze zo lang gezond? Dat blijkt, naast een gezonde leefstijl, vooral te komen door hun dieet.

Daarom ging Dan terug naar deze gebieden om de lekkerste en meest gezonde plantaardige recepten te verzamelen. Het blue zones kookboek is een prachtige reis vol verhalen uit Sardinië in Italië, Okinawa in Japan, Ikaria in Griekenland, Nicoya in Costa Rica en Loma Lima in Californië.

Zo ontmoette hij op Sardinië een familie waarbij negen broers en zussen samen 861 jaar waren. En die elke dag als ontbijt zuurdesembrood met minestrone aten. Maar ook proefde hij de zoete aardappel met sesamolie en groene uien uit Okinawa en de zwarte bonen met uien, knoflook en pepertjes op een geroosterde maistortilla in Nicoya.

Zo verzamelde hij honderd recepten van de oude lokale bevolking en gaf ze een modern, toegankelijk jasje. Naast recepten bevat het boek veel uitleg over de principes van een gezond dieet en gezonde levensstijl.


BOEKINFORMATIE Spectrum