De duw - boekenflitsHet debuut van Ashley Audrain verscheen tegelijkertijd in 32 landen. Dat lot is niet veel titels beschoren, dus hebben we hier soms met iets bijzonders te maken? Jazeker!

Blythe Conner is een jonge vrouw die een gelukkige relatie heeft met Fox. Het geluk is compleet als Blythe zwanger raakt van hun eerste kind. Na de geboorte van dochter Violet ontbreekt echter bij Blythe de natuurlijke liefde van een moeder voor haar kind. Wat is er aan de hand?

Violet lijkt haar moeder subtiel te bespelen, maar Blythe kan er niet met Fox over praten, want hij ziet de tekenen niet en zijn band met Violet is heel hecht. Er breken andere tijden aan met de zwangerschap van het tweede kind. Totdat het noodlot zich aandient…

De duw is een psychologische roman en gaat over drie generatie moeders met als rode lijn de uitwerking die het ouderschap kan hebben op de verhoudingen tussen een ouderpaar.

De onderhuidse spanning is vaak invoelbaar, waardoor het boek op veel momenten wel iets wegheeft van een thriller en blijft boeien tot de laatste zin.

Petje af voor Ashley Audrain met deze ijzersterke debuutroman.BOEKINFORMATIE Prometheus