Een opsomming van tekortkomingen - boekenflitsLot is niet te benijden. Ze komt uit een disfunctioneel gebroken gezin, heeft haar moeder verloren op jonge leeftijd en in de ogen van haar vader doet ze werkelijk helemaal niets goed.

De vechtscheiding, het gooien van modder naar elkaar door haar ouders én het getouwtrek om de woonregeling (beide ouders willen Lot voor zich alleen) hebben duidelijk sporen achtergelaten bij haar. Geen wonder dat Lot regelmatig op de bank van de psychiater ligt…

Een opsomming van tekortkomingen is het debuut van Ine Boermans en leest als een autobiografische bildungsroman. In korte hoofdstukken en fragmenten wordt duidelijk wat Lot allemaal heeft moeten verduren, maar het wordt nooit heel zwaar. Boermans houdt de beschrijvingen licht en humoristisch en weet hiermee absoluut de juiste toon te raken.

Ondanks het verdriet en ellende én het feit dat je vader van Lot flink door elkaar wil rammelen of erger, blijft vooral de glimlach hangen. Dat is heel knap en met name te danken aan de ijzersterke verteltrant. Mooi debuut!BOEKINFORMATIE Uitgeverij Orlando