Six stories - boekenflits1997. Scarclaw Fell. Het lichaam van de tiener Tom Jeffries wordt gevonden. Als doodsoorzaak vermoedt men een noodlottig ongeval, maar daarvan is niet iedereen overtuigd.

Wat er daadwerkelijk gebeurd is in de bosrijke omgeving van Scarclaw ligt besloten in de herinneringen van een hechte vriendenclub en wat vage getuigenissen van mensen in de omgeving.

2017. De mysterieuze onderzoeksjournalist Scott King, wiens podcastserie van complexe misdaadzaken de populariteit van Serial overstijgt, is een cultfiguur op internet.

In een serie van zes interviews probeert King erachter te komen hoe de dynamiek in een groep tieners en de mythische geschiedenis van de Fell hebben geresulteerd in de dood van Tom Jeffries.

Elk interview zorgt voor een nieuwe aanwijzing in de zaak en terwijl je de verschillende getuigenissen leest, word je gedwongen zelf uit te vinden hoe Tom stierf.

Wie liegt? Wie kun je vertrouwen?

In Six stories staat bovengenoemde moordzaak centraal. In zes hoofdstukken, opgezet als zes afleveringen van een podcast, doen zes getuigen hun verhaal aan podcasthost Scott King.

Heerlijk om te lezen, maar ook om te luisteren. Het audioboek verschijnt ook vandaag en bevat maar liefst veertien verschillende stemmen.

Maaike Maaswinkel, product manager audio bij A.W. Bruna Uitgevers: ‘Audioboeken winnen steeds meer aan populariteit in Nederland. We kijken bij elk boek hoe dit in audio het beste tot z’n recht komt. Er is veel meer mogelijk dan alleen een boek van a tot z door iemand te laten voorlezen.

Six stories komt door de opzet van het boek fantastisch tot leven met zoveel verschillende stemmen. Op deze manier wordt het eigenlijk een soort mix van podcast, hoorspel en audioboek. Spannend, dynamisch en uniek. Je vergeet bijna dat het fictie is!’



BOEKINFORMATIE AW Bruna