Verdwenen - boekenflitsSimone heeft – als kind van een bewust ongehuwde moeder – haar vader nooit gekend. Op haar sterfbed krijgt ze van haar moeder een naam en een foto; voldoende aanknopingspunten voor onderzoeksjournaliste Simone om wat zaken uit te zoeken.

Zo ontdekt ze dat haar vader aan boord was van de ‘Deo Volente’, een vrachtschip dat schipbreuk leed in de Atlantische Oceaan en is gezonken.

Ze besluit om de omstandigheden van de schipbreuk van het schip te onderzoeken in de hoop dat het mes aan twee kanten snijdt.

Het levert haar meer inzicht op wie en wat haar vader precies was en daarnaast zal een spectaculair verhaal haar carrière als onderzoeksjournaliste niet schaden.

Ze begint enthousiast aan haar onderzoek, maar stuit gaandeweg op behoorlijk wat weerstand en krijgt zelfs waarschuwingen om te stoppen met haar gespeur. Wat is hier aan de hand?

Oonincx schrijft prettig en hanteert een vlotte pen. Het verhaal leest als in de hoogste versnelling en de zoektocht van Simone naar de achtergronden en waarheid weten de aandacht fantastisch vast te houden. De finale van het boek is een passend hoogtepunt!

 BOEKINFORMATIE De Crime Compagnie