Vroeger schreef ik - boekenflitsIn het voorjaar van 2020 maakte Maarten Biesheuvel plannen voor een nieuw boek. Daarin zouden verhalen opgenomen moeten worden die wél ooit in tijdschriften waren verschenen, maar die nog niet eerder gebundeld waren.

Toen overleed de schrijver onverwachts op 30 juli. In de weken na zijn overlijden werd begonnen met het ontruimen van Sunny Home, het huis waar hij veertig jaar met zijn vrouw Eva had gewoond.

Daarbij werden – en dat was een grote verrassing – nieuwe manuscripten gevonden. Over deze sensationele vondst werd uitgebreid geschreven in de pers.

In deze bundel zijn al deze nieuw (gevonden) verhalen opgenomen. Ook staan er verhalen in die Biesheuvel eerder zelf al had uitgekozen.

Bij het opruimen van zijn kamer werd verder achter zijn bureau een dichtgeplakte envelop met daarin een brief aan zijn goede vriend Karel van het Reve gevonden. Ook deze – nooit verzonden – brief is opgenomen in dit bijzondere boek.BOEKINFORMATIE Brooklyn Uitgeverij