Wij zijn de wolven - boekenflitsDe Bass Rock is een grillige rotsformatie aan de Schotse kust die uittorent boven zee en het land. De levens van drie vrouwen, Sarah, Ruth en Viviane, zijn door de jaren heen met elkaar verbonden tegen de achtergrond van deze rotsen.

Maar de feitelijke rode draad in Wij zijn de wolven is geweld tegen vrouwen door (meestal) mannen. Wyld laat ons zien dat dit van alle tijden is aan de hand van drie verhalen en korte intermezzo’s.

Overigens is het boek niet heel activistisch en ook prima te lezen voor mannen. Het is vooral een intrigerende en slimme roman: duister en benauwend, maar ook hoopvol, geestig en verslavend.

Sarah leeft in de achttiende eeuw en wordt beschuldigd van hekserij, vervolgens moet ze samen met het gezin dat haar helpt vluchten voor haar leven.

We maken een flinke sprong naar de 20e eeuw, niet lang na de Tweede Wereldoorlog als Ruth en haar nieuwe echtgenoot naar Schotland verhuizen. Het is een liefdeloos huwelijk en Ruth heeft het zwaar te verduren.

Viviane arriveert in Schotland om het familiehuis dat te koop staat, op te ruimen. Haar doel in het leven is verdwenen door het overlijden van haar vader.

De levens van deze drie vrouwen zijn met elkaar verbonden, onder meer door de geschiedenis, afkomst en geografische locatie met altijd de Bass Rock op de achtergrond.

Fascinerend!BOEKINFORMATIE De Bezige Bij