Geiger - boekenflitsAls Agneta Broman de telefoon opneemt en het woord ‘geiger’ hoort, is dit het begin van een aantal gebeurtenissen die hun oorsprong hebben in een ver verleden. ‘Geiger’ blijkt namelijk een codewoord en als reactie erop schiet Agneta haar echtgenoot neer, neemt een aantal maatregelen en verlaat de woning.

De moord op de populaire oud-presentator Stellan Broman is groot nieuws en politieagente Sara Nowak start een onderzoek ondanks het buiten de jurisdictie van zedenzaken valt.

Maar ze kent de familie Broman nog persoonlijk van vroeger en wil graag helpen, maar de confrontatie met haar verleden brengt ook veel slechte herinneringen naar boven.

Er worden meer moorden gepleegd en er ontvouwt zich een complot dat meer dan dertig jaar eerder in de steigers is gezet. De moorden blijken een onderdeel van een groter complot inzake internationale spionage, mensenhandel, de DDR en de Koude Oorlog, pedofielennetwerken en de rol van de Zweedse politiek. Kortom, een nogal explosieve mix.

Geiger is het thrillerdebuut van scenarioschrijver Gustaf Skördeman en dat vakmanschap betaalt zich uit: het verhaal is spannend, toegankelijk en beeldend, goed opgebouwd én kent verrassende wendingen.

Deze thriller schijnt het begin van een nieuwe serie over Sara Nowak; een prima keuze! Haar personage biedt voldoende aanleiding om meer over haar te weten te komen…


BOEKINFORMATIE Cargo

  • Vertaling: Lammie Post-Oostenbrink
  • Paperback – ISBN 9789403174013 – €10,00
  • eBoek – ISBN 9789403111513 – €6,99