Het geschenk - boekenflitsDe eerste pagina’s van Het geschenk zetten al direct de toon. De schrijver geeft met een brute verkrachtingsscene een openingssalvo van formaat en vervolgens springen we twee jaar terug in de tijd.

Wanneer Milan Berg voor een rood licht staat, stopt er een auto naast hem. Op de achterbank zit een meisje, dat een briefje voor het raam houdt. Milan vermoedt dat het om een hulpkreet gaat, maar kan als analfabeet de tekst niet goed lezen.

Intuitief voelt hij dat het meisje in gevaar is en gaat – samen met zijn vriendin Andra – op zoek naar het kind. De zoektocht verwordt echter tot een groot dwaalspoor.

Op het laatst wordt Milan geconfronteerd met de rauwe realiteit: de waarheid is soms té gruwelijk en onwetendheid het grootste geschenk op aarde. Ignorance is bliss, dus.

Een boek van Sebastian Fitzek is altijd een dollemansrit: onvoorspelbaar, wiebelige personages, spannend, snel en veel wendingen. Combineer dat met een beklemmende sfeer, het gebruik van grof geweld en expliciet taalgebruik en het recept is compleet.

Het geschenk is een solide thriller volledig in stijl van Fitzek.


BOEKINFORMATIE The House of Books

  • Vertaling: Michel Bolwerk
  • Paperback – ISBN 9789044363708 – €21,99
  • eBoek – ISBN 9789044360554 – €9,99