Kendrick Lamar - boekenflitsDe al dertien keer met een Grammy Award bekroonde rapper Kendrick Lamar is nog maar begin dertig, maar hij won al de Pulitzerprijs voor muziek, produceerde de soundtrack van Black Panther, een van de grootste bioscoopfilms van deze eeuw en werd al eens uitgeroepen tot een van Time’s honderd invloedrijke mensen ter wereld.

Als tekstschrijver en artiest heeft hij bovendien zijn naam gevestigd als een geduchte tegenstander van onderdrukking. Met zijn poëtische teksten, zijn politiek beladen songs en zijn radicale optredens roept Lamar onvermoeibaar op tot verandering en is hij een voorbeeld geworden voor miljoenen fans over de hele wereld. Niemand minder dan Barack Obama noemt hem een vernieuwer en iemand die hij bewondert vanwege het geweldige werk dat hij doet.

Kendrick Lamar – de biografie is het buitengewone en triomfantelijke verslag van Lamars coming-of-age als artiest, van de invloed die hij heeft op de muziekindustrie, zijn rol in de herontdekking van de jazz en bebop en van zijn opkomst als de King of Rap.

Maar het is ook het verhaal over zijn diepgaande invloed op een raciaal beladen Amerika, over de stem die hij geeft aan degenen die te maken hebben met systematische onderdrukking én over hoe hij iedereen eraan herinnert dat er altijd hoop is.BOEKINFORMATIE Volt