Dante - boekenflitsDe goddelijke komedie van de Italiaanse schrijver, dichter en filosoof Dante Alighieri (1265-1321) is één van de beroemdste werken uit de wereldliteratuur. Maar wie was de schepper van dit gedicht in drie delen over een reis door het hiernamaals: van de hel door het vagevuur naar het paradijs?

De Amerikaanse hoogleraar R.W.B. Lewis schetst met deze prachtige biografie een meer dan compleet beeld van de beroemde Florentijn. De biografie Dante biedt inzicht in het leven en ontwikkeling – zowel emotioneel, artistiek als filosofisch – van zijn naamgever.

Hij beschrijft zijn omzwervingen door Toscane en tijd als jonge soldaat tot het maatschappelijke leiderschap en jaren van de gedwongen ballingschap uit de stad die hem inmiddels weer als ‘grootste inwoner ooit’ heeft omarmt.

Tijdens zijn ballingschap schreef Dante De goddelijke komedie, de monumentale zoektocht naar de ultieme waarheid. Volgens biograaf Lewis is dit meesterwerk over zelfontdekking en verlossing de ultieme autobiografie van Dante Alighieri.

Deze Dante is feitelijk een doelgerichte geschiedsschrijving over het leven en context van de persoon Dante en is een goede introductie op zijn werk, met name De goddelijke komedie.BOEKINFORMATIE Omniboek

  • Hardcover – ISBN 9789401917643 – €22,99
  • eBoek – ISBN 9789401917650 – €9,99