De grijzen - boekenflitsDe setting van De grijzen is een dystopische plek zonder veel toelichting: er is een hoofdstad, een grensstad en een muur. In de grensstad worden lichamen van mannen, vrouwen en kinderen opgegraven, die rechtop staan in de grond en zijn samengeperst. Wat is hier aan de hand?

Omdat haar voorganger is verdwenen, gaat journaliste Lena op zoek naar antwoorden en ontdekt dat het te maken heeft met vluchtelingen. In de grensstad praten inwoners niet graag over ‘de grijzen’, zoals de gevonden lijken worden genoemd. Het onderzoek schiet dan ook niet erg op, tot het moment dat Lena het dossier van haar voorganger in handen krijgt.

Ook via andere gezichtspunten en verhaallijnen komt informatie en – hoewel aanvankelijk heel verschillend – grijpt alles prachtig in elkaar. En wanneer je denkt dat de oplossing uiteindelijk boven water komt, wordt alles nog op zijn kop gezet.

De dosering van de onthullingen voorkomen voorspelbaarheid, houdt de aandacht vast en blijft de nieuwsgierigheid prikkelen. Ook de verschillende lagen in het verhaal en personages zijn mooi uitgewerkt.

De grijzen is een knap in elkaar gezette roman en een plezier om te lezen.BOEKINFORMATIE Atlas Contact

  • Paperback – ISBN 9789025451264 – €22,99
  • eBoek – ISBN 9789025451271 – €12,99