De moord op Windsor Castle - boekenflitsApril 2016. Op de ochtend na een privé-diner in Windsor Castle blijkt dat één van de gasten van de Britse koningin dood is aangetroffen in zijn kamer op het kasteel. Het slachtoffer heeft een touw om zijn nek en de plaats motief suggereert dat de jonge Russische pianist zichzelf heeft gewurgd, maar de slecht geknoopte strop doet geheime dienst MI5 vermoeden dat er meer aan de hand is.

De koningin laat het onderzoek aanvankelijk over aan de professionals tot het moment dat ze in haar ogen in de verkeerde richting zoeken. Dan begint ze met behulp van haar adjunct-kabinetschef, Rozie Oshodi, een schaduwonderzoek. Elisabeth is – met haar scherpe blik, snelle geest en jarenlange ervaring – vastbesloten om de echte moordenaar voor het gerecht te brengen.

Het gegeven is natuurlijk even geweldig als behendig: koningin Elizabeth op 90-jarige leeftijd neerzetten als prive-detective op Windsor Castle. The crown meets Miss Marple…

Het verhaal zelf valt ook niet tegen, SJ Bennett zet de speurende majesteit prachtig neer met vaardigheid, nuance, humor en oprechte charme. Niet veel mensen zullen Elizabeth (vermoedelijk ten onrechte) zien als werelds, besluitvaardig en gewiekst.

Ook de andere karakters zijn voldoende interessant en krachtig om niet te worden weggeblazen door Elizabeth. De vele kleine details en feitjes verraden de degelijke research door de auteur en geven het verhaal kleur en realiteit. De ontknoping is even verrassend als onverwacht.

De moord op Windsor Castle is een lekker meeslepend, humoristisch en gezellig mysterie.BOEKINFORMATIE Nieuw Amsterdam

  • Paperback – ISBN 9789046827628 – €20,99
  • eBoek – ISBN 9789046827635 – €9,99