De onzichtbare vrouw - boekenflitsVirginia Hall was een jonge Amerikaanse vrouw uit Baltimore die haar roeping vond om in Frankrijk als geallieerde spion tegen de nazi’s te opereren.

Ze werkt achter de vijandelijke linies om voorraden en wapens naar het Franse verzet te brengen. Virginia blijkt een briljante spion, maar een verkeerde inschatting heeft dodelijke gevolgen. Ze is vastbesloten haar nieuwe missie te laten slagen, om eerdere slachtoffers te wreken.

De onzichtbare vrouw is een meeslepend verhaal over een opmerkelijke vrouw; het fictieve verhaal van de echte Virginia Hall. Het fascinerende aan dit boek is dat het over echte mensen gaat.

Uiteraard zijn sommige details verzonnen, overdreven of veranderd om in het boek te passen, maar de meeste personages hebben echt bestaan. Er ligt degelijke research aan ten grondslag en het verhaal wordt prettig verteld.

Iedereen met interesse in historische fictie over de Tweede Wereldoorlog of gewoon een goed spionageverhaal komt volledig aan zijn trekken.BOEKINFORMATIE Nieuw Amsterdam

  • Paperback – ISBN 9789046828113 – €20,99
  • eBoek – ISBN 9789401610490 – €11,99