Het bos vier vragen het leven en ik - boekenflits

Wie op zijn innerlijke kompas vaart, bereikt ook met gesloten ogen het doel…

Dit boek zou iemand kracht kunnen geven om het leven te veranderen, maar het is geen expliciet zelfhelp-boek. Denk ik. Van die categorie boeken houd ik persoonlijk ook niet en lees ze vrijwel nooit. Maar dit boekje biedt leuke inzichten – de schrijfster is dan ook een stress- en burn-out coach – en leest als een roman.

De hoofdpersoon is een werkende moeder met twee kleine kinderen en weet op een gegeven moment niet meer hoe ze alle ballen tegelijkertijd omhoog moet houden.

Dan ontmoet ze in het bos een oudere vrouw die haar vertelt over de vier levensvragen die haar leven kunnen veranderen. Aanvankelijk is de werkende moeder sceptisch, maar ziet toch dingen in korte tijd verbeteren.

Deze “vier levensvragen” zou eigenlijk iedereen zichzelf moeten stellen om het persoonlijke pad naar geluk te vinden. Klinkt al wat zweverig, maar is het niet (echt). Eerder valt het in de categorie: gebruik je gezonde verstand.

Het bos, vier vragen, het leven en ik heeft een ontspannen toon en de gebruikte schrijfstijl maakt het boekje toegankelijk en lekker leesbaar.BOEKINFORMATIE Kosmos Uitgevers

  • Hardcover – ISBN 9789021579511 – €18,50
  • eBoek – ISBN 9789021579528 – €9,99