Open - boekenflitsHet omarmen van openheid door de mensheid is de sleutel tot ons succes. De vrijheid om te ontdekken en uit te wisselen – of het nu gaat om goederen, ideeën of mensen – heeft geleid tot verbluffende prestaties op het gebied van wetenschap, technologie en cultuur. Als gevolg hiervan leven we in een tijd van ongekende rijkdom en kansen. Dus waarom willen we dat verpesten?

Van jager-verzamelaars uit het stenen tijdperk tot hedendaagse Chinees-Amerikaanse relaties Open onderzoekt hoe we in alle tijden en culturen hebben geworsteld met een constante spanning tussen ons verlangen naar samenwerking en onze diepe behoefte om erbij te horen.

Bestsellerauteur en denker Johan Norberg biedt een gedurfd nieuw kader voor het begrijpen van de menselijke geschiedenis en onderzoekt waarom we ons vaak ongemakkelijk voelen bij openheid, maar ook waarom het essentieel is voor vooruitgang.

Dit boek – deels geschiedenis en deels polemisch – maakt een overtuigend pleidooi voor waarom een open wereld met een open economie meer dan ooit de moeite waard is om voor te vechten.BOEKINFORMATIE Nieuw Amsterdam

  • Paperback – ISBN 9789046828311 – €27,99