Zomeravond - boekenflitsNadine Dubois schrijft over misdaad voor de Franse krant Le Figaro en maakt daarnaast een populaire true crime-podcast over onopgeloste zaken. Ze wordt benaderd door de advocaat van Julien Fournier, die ten onrechte is veroordeeld voor de moord op de Nederlandse Celeste Martens in de Ardèche, twaalf jaar geleden.

Nadine wordt geïntrigeerd door de zaak en het rammelende dossier en raakt vastbesloten om de onderste steen boven te keren. Ze zoekt hiervoor de hulp van Lauren Martens, oudere zus van Celeste én inmiddels hulpofficier van justitie in Groningen.

Aanvankelijk voelt Lauren geen enkele behoefte om de pijnlijke geschiedenis weer op te rakelen, maar Nadine weet haar over te halen om mee te werken. Samen met Nadine en de advocaat van Fournier keert ze terug naar Aubenas in de Ardèche, het stadje waar haar zus werd vermoord. Ze zijn vastbesloten om na 12 jaar eindelijk de waarheid boven water te krijgen…

Het is al vaker gezegd: een nieuwe Suzanne Vermeer valt eigenlijk nooit tegen, maar de titels volgen wel altijd eenzelfde stramien. Zo niet Zomeravond: de hoofdpersonen zijn prima uitgewerkt en de verhaallijnen (verleden, heden en korte intermezzo’s) verlopen soepel en prettig. Wel krijgt de lezer in de loop van het boek verschillende dadersuggesties aangereikt, maar blijkt de ontknoping toch verrassend én anders te liggen.

Ik vermoed trouwens dat de auteur van Zomeravond niet dezelfde is als diegene die Midwinter heeft geschreven, maar dat blijft uiteraard slechts een vermoeden… Zomeravond hoort absoluut thuis in de Top 3 Must-read zomerlectuur van 2021!

BOEKINFORMATIE AW Bruna

  • Paperback – ISBN 9789400513570 – €15,99
  • eBoek – ISBN 9789044932560 – €9,49