De Camino - boekenflitsDe pelgrimstocht naar het Spaanse Santiago de Compostella kent verschillende routes (caminos) uit verschillende richtingen. Tijdens het wandelen van de tocht pleegt Emil zelfmoord en zijn echtgenote Lotte besluit om jaar later exact hetzelfde gedeelte te wandelen op precies dezelfde dagen.

Ze hoopt er op deze manier achter te komen wat Emil dreef tot zijn daad. De liefhebbende man en vader Emil was weliswaar een vluchteling uit Bosnië en Herzegovina en kende een moeilijke jeugd, maar zelfmoord stond wel heel ver van zijn karakter.

Was hij dan wel diegene die hij beweerde te zijn? Dat wil Lotte achterhalen en tijdens haar tocht komt ze langzaam maar zeker dingen te weten die ze liever niet had geweten.

De camino is een sterke literaire thriller en onvervalste pageturner. Anya Niewierra combineert de menselijke maat met een (redelijk actueel) thema uit de recente Europese geschiedenis en doet dit in een plezierige, toegankelijke stijl. In het verhaal zitten een aantal – goed onderzochte en uitgewerkte – historische feiten naadloos verweven. Absoluut de moeite waard!BOEKINFORMATIE Luitingh Sijthoff

  • Paperback – ISBN 9789024582273 – €21,99
  • eBoek – ISBN 9789024582280 – €12,99