De overlevenden - boekenflitsHet leven van Kieran Elliott veranderde voor altijd door de verwoestende gevolgen van een roekeloze actie.

Het latente schuldgevoel daarover duikt weer op tijdens een bezoek met zijn jonge gezin aan de kustplaats waar hij opgroeide. De ouders van Kieran worstelen ook, maar dan op hun eigen manier.

Finn, de afwezige broer en zoon, staat duidelijk tussen hen in. Wanneer een lichaam op het strand wordt ontdekt, dreigen geheimen naar boven te komen en hiermee ook vragen die nooit zijn weggespoeld…

De overlevenden is een goed geschreven verhaal over geheimen en relaties. Het kostte wat moeite om erin te komen, maar dan is het absoluut de moeite waard. Het verhaal speelt zich af in Tasmanië, een eiland ten zuiden van Australië.

De overlevenden heeft alles wat een goede literaire thriller moet hebben: interessante personages, complexe onderlinge relaties, geheimen die langzaam worden onthuld en een intrigerende omgeving/natuur.

Het mysterie wordt langzaam maar zeker onthuld door de relaties tussen de verschillende personages én de geesten uit het verleden.BOEKINFORMATIE AW Bruna

  • Vertaling: Marike Groot, Sander Brink
  • Paperback – ISBN 9789400511545 – €21,99
  • eBoek – ISBN 9789044932690 – €11,99