De tijden veranderen - boekenflitsHet laatste deel van de trilogie van de eeuw De Nieuwe Tijd en het einde van een lange reis.

In het derde deel staan uiteraard weer Henny, Käthe, Lina en Ida centraal. Ze zijn inmiddels op leeftijd, maar nog altijd verbonden. Het verhaal volgt de vier vrienden en hun dierbaren de laatste dertig jaar van de eeuw, van 1970 tot 1999.

Al een eeuw lang vertelt Carmen Korn de verhalen van vier families aan de hand van de geschiedenis van Hamburg, Duitsland en de wereld. Korn laat zien hoe nauw geluk en lijden met elkaar zijn verbonden.

De samenhang tussen de vier vrienden en hun families lijkt in dit deel nog groter. Korn beschrijft ook de innerlijke ontwikkelingen van de vier vrouwen op latere leeftijd levendig.

Evenals in de vorige delen, Dochters van een nieuwe tijd en Tijd om opnieuw te beginnen blijven de motivaties voor bepaalde levenskeuzes enigszins oppervlakkig.

Niettemin weeft Korn de historische, politieke of sociale gebeurtenissen uit de betreffende periode met betrekking tot sommige leden van het gezin vakkundig in het verhaal, zoals onder meer de Rote Armee Fraktion, de aids-problematiek en de val van de Berlijnse muur.

Carmen Korn leverde met deze trilogie een hele indrukwekkende tour de force: de cirkel is rond.

Vier vrouwen, één eeuw geschiedenis: De tijden veranderen is het derde en laatste deel van de meeslepende trilogie De Nieuwe Tijd.

boekenflits.nl

[gravityform id=”5″ title=”true” description=”true”]De prijsvraag is afgelopen; winnaars ontvangen binnenkort bericht.BOEKINFORMATIE Signatuur

  • Vertaling: Olga Groenewoud
  • Paperback – ISBN 9789056726584 – €24,99
  • eBoek – ISBN 9789044978896 – €13,99