Dodelijk spel - boekenflits

Dit is het tweede boek in de Aloysius Archer-serie van David Baldacci, gesitueerd in de tweede helft van de jaren veertig (van de vorige eeuw). Aloysius Archer is veteraan uit de Tweede Wereldoorlog, die ten onrechte werd veroordeeld voor een misdrijf. Na zijn vrijlating uit de gevangenis raakte hij betrokken bij een misdrijf (zie Een goede daad) en vanwege deze ervaring besluit Archer privédetective te worden.

Hij is onderweg naar Californië om te gaan werken voor Willy Dash, een legendarische privédetective en ex-FBI-agent. Een tussenstop in een casino in Reno levert Archer veel geld en een blitse auto op. Ook ontmoet hij daar would be actrice Liberty Callahan en de twee reizen samen verder.

Archer krijgt de baan bij Dash en raakt onmiddellijk betrokken bij een potentieel schandaal: een ingewikkelde afpersingszaak en een invloedrijke politicus, terwijl Liberty gaat werken in een nachtclub.

Dodelijk spel is een zeer onderhoudende en meesplepende thriller – net als Een goede daad. Alle details uit die intrigerende post-WOII-periode kloppen en geven de serie een mooi cachet. De sfeer doet erg denken aan de boeken van James Ellroy: prachtig!

 

Prijsvraag

[gravityform id=”4″ title=”false” description=”true”]De prijsvraag is afgelopen; winnaars ontvangen binnenkort bericht.


BOEKINFORMATIE AW Bruna

  • Vertaling: Jolanda te Lindert
  • Paperback – ISBN 9789400513716 – €21,99
  • eBoek – ISBN 9789044932706 – €13,99