Het achtste boek - boekenflitsEr zijn regels voor moordmysteries. Er moet een slachtoffer zijn, motieven, een verdachte, een detective en nog wat andere dingen. Grant McAllister – een wiskundeprofessor – is er ooit voor gaan zitten en heeft alle regels uitgewerkt.

Hij berekende alle mogelijke variaties van een mysterie en publiceerde dit in zeven ultieme detectiveverhalen. Maar dat was dertig jaar geleden en Grant leeft nu in afzondering op een eiland in de Middellandse Zee.

Totdat Julia Hart – een ambitieuze redacteur – bij hem aanklopt. Ze wil het boek opnieuw uitgeven en samen de verhalen nakijken. Er zijn namelijk dingen die niet kloppen.

Die inconsistenties lijken trouwens méér dan fouten, misschien zijn het wel aanwijzingen en ziet Julia zich gedwongen het mysterie op te lossen.

Dit is weer eens anders dan anders: een verhaal binnen een verhaal met wendingen die werkelijk alle kanten opschieten. De creatieve geest van de auteur speelt de hele tijd met de lezer en misleidt op zo’n manier dat je vergeet ook de andere kant op te kijken. Het achtste boek vermaakt tot de allerlaatste alinea.BOEKINFORMATIE De Fontein

  • Vertaling: Gert-Jan Kramer
  • Paperback – ISBN 9789026151163 – €20,00
  • eBoek – ISBN 9789026151170 – €12,99