Reddend zwemmen - boekenflitsReddend zwemmen vertelt het tragikomische verhaal van een even richtingloze als naamloze held, die op een dag de trein neemt, tijdens een noodstop uitstapt en begint te lopen.

Hij vindt onderdak in een jeugdherberg en krijgt daar tot zijn verbazing een baantje aangeboden. Te midden van natgeregende bruiden, dorstige Twentse meisjes en mysterieuze boodschappen in de lucht, probeert hij zich drijvende te houden.

Maar hoe langer hij in dit niemandsland verblijft, hoe schimmiger het verschil tussen inzicht en waanzin, tussen de waarheid en de wartaal is. Even lijkt hij vaste grond te voelen als hij terechtkomt in de Moeder Aller Polonaises, maar de grote vragen blijven hem kwellen.

Vragen als: waarom ben ik niet gewoon thuisgebleven en: wie is toch dat vreemde maar bloedmooie meisje dat ’s nachts door de tuinen van de jeugdherberg dwaalt?

Reddend zwemmen is een onvervalste cultklassieker met een held die je langzaam maar onverbiddelijk in je hart sluit.BOEKINFORMATIE Thomas Rap

  • Paperback – ISBN 9789400408074 – €20,99
  • eBoek – ISBN 9789400408081 – €12,99