Ruis - boekenflitsOveral waar mensen beslissingen nemen, is sprake van ruis: verschil in oordelen die identiek zouden moeten zijn.

Artsen stellen verschillende diagnoses bij dezelfde patiënt, rechters geven verschillende straffen voor hetzelfde delict, twee collega’s beoordelen vergelijkbare sollicitanten verschillend.

Iemand neemt ’s ochtends andere beslissingen dan ’s middags. Zulke voorbeelden van ruis zijn overal te vinden, maar mensen en organisaties zijn zich gewoonlijk niet bewust van de rol van ruis bij hun beoordelingen en hun handelen.

Met een aanstekelijk enthousiasme bespreken Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman, Olivier Sibony en Cass Sunstein op basis van de nieuwste bevindingen in de psychologie en gedragseconomie hoe en waarom wij zo vatbaar zijn voor ruis bij het nemen van beslissingen en wat we eraan kunnen doen.

Een baanbrekend boek dat onze denkwijze zal veranderen, van de experts in strategisch denken en auteurs van de megabestsellers Thinking, Fast and Slow (Ons feilbare denken) en Nudge.BOEKINFORMATIE Nieuw Amsterdam

  • Vertaling: Lidwien Biekmann, Koos Mebius
  • Paperback – ISBN 9789046828465 – €24,99
  • eBoek – ISBN 9789046828472 – €12,99