Vogeleiland - boekenflits.nlDe opstandige Marianne haat haar ouders, school en de maatschappij. Ze loopt weg van huis en gaat met de oudere Berend op het onbewoonde Vogeleiland wonen. Ze leven een idyllisch leven totdat Marianne zwanger wordt en terug wil naar de bewoonde wereld. Berend realiseert zich dat hij in de cel zal belanden als hun verhaal naar buiten komt; vanaf dat moment is Marianne zijn gevangene.

Wat is er gebeurd met Marianne? Op haar vijftiende liep ze van huis weg om nooit meer iets van zich te laten horen. Haar zusje Nicole kampt jaren later nog steeds met een trauma over haar verdwijning. Nicole besluit alles achter te laten en verhuist naar Spanje. Maar ook hier kan ze niet aan het verleden ontsnappen. Een bijzonder voorval doet de hoop opleven dat haar zus nog leeft en leidt haar naar het onbewoonde Vogeleiland.

Deze thriller is opgebouwd aan de hand van de verhaallijnen vanuit het perspectief van zowel Berend als Nicole. En op een gegeven moment ook van Pup, het dochtertje van Marianne en Berend.

Het verhaal is origineel en bevat voortdurend een onderhuidse spanning, zij het dat dit laagje vrij dun is. Overigens meer dan genoeg om voortdurend nieuwsgierig te blijven… In combinatie met de prettig geschreven tekst, race je dan ook als het ware door het boek naar het (toch) verrassende hoogtepunt.BOEKINFORMATIE The House of Books

  • Paperback – ISBN 9789048854943 – €21,99
  • eBoek – ISBN 9789048854950 – €12,99