Aquitanië, land van water - boekenflitsFrankrijk, 1137. Eleonora, de hertogin van Aquitanië, is 13 jaar als haar vader op weg naar Compostela onder verdachte omstandigheden overlijdt. Het lijkt op een complot en ze besluit wraak te nemen.

Ze trouwt met de zoon van de koning van Frankrijk, want haar nieuwe schoonvader, Lodewijk VI, zit volgens Eleonora achter de moord op haar vader. Op hun huwelijksdag overlijdt Lodewijk VI echter op dezelfde manier als haar vader is gestorven. Wie of wat zit hierachter?

Een aantal jaar daarvoor laten vijf moeders een jongen achter in het bos, maar hij houdt zich schuil, weet te overleven en wordt een belangrijke figuur. Maar wat is precies zijn verhaal?

Aquitanië is een historische roman met sterke karakters en een intrigerend, wendbaar verhaal. Eva García Sáenz de Urturi heeft onmiskenbaar uitgebreide research gedaan en combineert feit en fictie heel bedreven. Het boek geeft een mooie inkijk in het hofleven van vroeg-Middeleeuws Europa.

De schrijfstijl van García Sáenz de Urturi imponeert; ze heeft een prachtige, poëtische manier van schrijven.BOEKINFORMATIE AW Bruna

  • Vertaling: Jacqueline Visscher
  • Paperback – ISBN 9789400513952 – €20,99
  • eBoek – ISBN 9789044932997 – €11,99