Arc - boekenflitsDe Amerikaanse bioloog Neil Canterbury is gespecialiseerd in het menselijk geheugen. Zijn promotiethesis beweerde dat een mens aanvankelijk geen herinneringen kon opslaan, totdat een virus dat genetisch veranderde.

Opzienbarend en best wel revolutionair, maar de theorie ligt al een tijdje in de la. Voor een congres reist hij naar de Indiase stad Varanasi en daar wordt zijn theorie weer actueel.

Dan is er de Nederlandse arts Maja. Een patiënt van haar ligt in coma, maar delen van zijn hersenen zijn heel actief. Haar interesse en verdere onderzoek brengt haar in problemen met haar bazen, maar ze zet door.

Tenslotte is er nog de Indiase dichter Kabir en zijn rol in het verhaal wordt gaandeweg duidelijk als de drie verhaallijnen samenkomen. Wat gebeurt er precies als een oude inheemse traditie en modern wetenschappelijk onderzoek elkaar raken?

ARC is een vernuftige en verslavende roman over een fascinerend onderwerp. Richard Osinga combineert naadloos feit en fictie, zonder dat hij ergens over the top gaat.

Een van de betere boeken van het jaar!BOEKINFORMATIE Wereldbibliotheek

  • Paperback – ISBN 9789401610247 – €21,99
  • eBoek – ISBN 9789028451438 – €12,99