Expeditie Achtertuin - boekenflitsNa een jaar lang de natuurlijke wildernis in ons land te hebben ontdekt voor hun bestseller Expeditie Achtertuin, gaan reisjournalisten Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong dit keer op zoek naar de stedelijke woestenij waar een groot deel van Nederland uit bestaat: skylines, wolkenkrabbers, straatkunst, oude industrieterreinen en verdedigingswerken.

Terwijl de wereld in een kunstmatige coma lag en binnensteden onherkenbaar verlaten waren, verkenden de twee met de blik van een wereld reiziger de Oosterscheldekering, fietsten ze over Vliegbasis Soesterberg, spookten in Eindhoven door oude fabrieksdistricten én doken ze voor Urban Exploring twee keer kort de grens over.

In Expeditie Achtertuin: Urban exploring vertellen zij het verhaal over de stedelijke woestenij waar een groot deel van Nederland uit bestaat.

De foto’s zijn allemaal even mooi, expressief en een tikkeltje rauw. Expeditie Achtertuin: Urban exploring ontdekt Nederland van een hele andere kant en verveelt nooit. De auteurs gingen op verkenning naar de krochten van het land, om met eigen ogen te zien hoe dat landje onder zeeniveau is ingericht.BOEKINFORMATIE ANWB

  • Paperback – ISBN 9789018047825 – €35,00