Janie Q - boekenflitsHet Bayleen Island Folkfestival staat in 1969 in het teken van één naam: Jesse Reid. Zijn gitaarriffs en soepele stem hebben alles in zich om het aankomende concert tot een megasucces te maken. Totdat hij een ongeluk krijgt met zijn motor op weg naar het optreden…

Jane Quinn woont op Bayleen Island en haar band krijgt het verzoek op het laatste moment om in te vallen voor Reid. Met blote voeten levert Jane op het hoofdpodium het optreden van haar leven en weet de teleurgestelde fans van Jesse Reid in vervoering te brengen. A star is born.

Jesse Reid blijft op het eiland om te herstellen en sluit vriendschap met Jane en helpt haar met de productie van haar eerste plaat. Wat begint als een gedeelde liefde voor muziek, wordt ook al snel een echte liefdesaffaire.

Op tournee met Jesse raakt Jane gefascineerd door de gigantische stadions, doorwaakte nachten, wilde feesten en alle aandacht van de media. Wat volgt is de geboorte van éen van de meest iconische muziekalbums aller tijden. Maar ten koste van wat allemaal?

Het verhaal is losjes gebaseerd op de affaire tussen James Taylor en Joni Mitchell en geeft een mooi beeld van de muziekscene van de eind jaren zestig. Maar de ‘de werkelijkheid is niet altijd de werkelijkheid.’BOEKINFORMATIE Nieuw Amsterdam

  • Vertaling: Arjaan van Nimwegen, Thijs van Nimwegen
  • Paperback – ISBN 9789046827918 – €22,99
  • eBoek – ISBN 9789046827925 – €9,99