Jonge vrouw in blauw bij avondlicht - boekenflitsHannah uit Berlijn is zichzelf een beetje kwijtgeraakt: haar proefschrift wil maar niet vlotten en de gevoelens voor haar promotor helpen niet bepaald mee.

Dan ontdekt ze bij haar grootmoeder Evelyn een brief uit Israël. Evelyn blijkt erfgename van een – door de nazi’s gestolen – kunstverzameling.

De oude vrouw wil er echter niets van weten, maar Hannah gaat op onderzoek uit. Beetje bij beetje dringt ze dieper door in haar familiegeschiedenis en leert veel over haar grootmoeder. En zichzelf.

Jonge vrouw in blauw bij avondlicht is een aangenaam geschreven roman over meerdere generaties sterke vrouwen die soms ook zwak zijn. Over moeders en dochters en over wonden die nooit goed genezen. Geen van de personages is eendimensionaal; ze hebben verschillende lagen en kenmerken en komen levensecht naar voren.

De roman speelt zich deels af in het heden en ten dele in het verleden, waarbij zware thema’s als de Eerste Wereldoorlog, het nationaal-socialisme en naoorlogse periode in Duitsland niet wordt geschuwd.


BOEKINFORMATIE Signatuur

  • Vertaling: Lucienne Pruijs
  • Paperback – ISBN 9789056726881 – €23,99
  • eBoek – ISBN 9789044932423 – €13,99