Once upon a time in Hollywood - boekenflitsDit is Quentin Tarantino’s eerste literaire werk: hilarisch, heerlijk en bruut tegelijk. Once Upon a Time in Hollywood is de verrassende en soms schokkende nieuwe roman gebaseerd op zijn met Oscars overladen gelijknamige film.

Rick Dalton had ooit zijn eigen tv-serie, maar nu is hij een zielige kerel die zijn verdriet verdrinkt in whisky. Gaat een telefoontje uit Rome zijn lot redden of het juist bezegelen?

Cliff Booth is Rick’s stuntdubbel en een beruchte man op diverse filmsets, omdat hij wellicht als enige met met een moord is weggekomen…

Sharon Tate verliet Texas om een filmdroom na te jagen en vond die ook. Ze brengt haar dagen door op Cielo Drive in de Hollywood Hills.

Charles Manson is een ex-gevangene en heeft een stel gestoorde hippies om hem heen verzameld die denken dat hij hun spirituele leider is. Hij zou alles liever inruilen voor een rock-‘n-roll-carriere.

Once Upon a Time in Hollywood is een fantastische film en Tarantino gaat in dit boek uitgebreid in op het hele verhaal. Hij vult verschillende aspecten van de verhaallijn in, terwijl hij de hoofdpersonages verweeft met bestaande Hollywood films en tv-shows.

Het onderzoek dat Tarantino deed voor Once Upon a Time in Hollywood vanuit historisch perspectief komt hier heel goed uit de verf en ademt een sfeer van nostalgie en Americana.

Hollywood in 1969; wie zou er geen kijkje willen nemen?BOEKINFORMATIE Luitingh-Sijthoff

  • Paperback – ISBN 9789024595938 – €19,99
  • eBoek – ISBN 9789024595945 – €12,99