Stad der Nevelen - boekenflitsOp 19 juni 2021 is het precies een jaar geleden dat Carlos Ruiz Zafón overleed. Na de voltooiing van zijn magnum opus, het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken, wilde de auteur de reeks afsluiten met een verhalenbundel.

Voor hem was deze bundel een blijk van waardering voor zijn lezers, vanwege het postume karakter is het met name een eerbetoon aan de auteur zelf geworden.

Stad der nevelen bevat een handvol verhalen, die zijn doordrongen van kunst, architectuur, geschiedenis en literatuur. Het is vooral ook een nostalgische terugblik; de verhalen zijn op de een of andere manier gelinkt aan de eerdere titels. Personages, de geschiedenis van de mythische bibliotheek en de sfeer worden verder uitgediept.

De Nederlandse uitgave is trouwens voorzien van een aardig extraatje: een aantal verhalen van Ruiz Zafón naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen van 9/11 (11 september 2001).

Stad de nevelen is even mooi en boeiend als de andere boeken uit het vierluik (en méér). Het is dé ideale manier om afscheid te nemen van een auteur en de geweldige wereld die hij heeft gecreëerd.

Wat rest is de weemoed…

Alle vier delen van Het Kerkhof der Vergeten Boeken zijn los en in willekeurige volgorde van elkaar te lezen.

Kerkhof der vergeten boeken - boekenflitsBOEKINFORMATIE Signatuur

  • Vertaling: Nelleke Geel
  • Paperback – ISBN 9789056726898 – €20,00
  • eBoek – ISBN 9789044932782 – €11,99