Aardverschuiving - boekenflitsMichael Wolff, onder Amerikaanse republikeinen de meest gevreesde journalist van het land, flikt het hem nog één keer: dieper dan ooit heeft hij weten binnen te dringen in het Witte Huis, in de inner circle van de regering van Donald Trump.

Het resultaat is Aardverschuiving. Het beschrijft de opmaat naar de presidentsverkiezingen van 3 november 2020; de avond en nacht van de verkiezingen zelf, waar we letterlijk van binnen het Witte Huis meemaken wat nog nergens is beschreven.

De ontkenningen in de weken en maanden erna, de vele kansloze rechtszaken, waarbij slechts een handjevol middelmatige advocaten bereid is Trump bij te staan, onder wie Rudy Giuliani, die al meer dan drie decennia niet in een rechtbank heeft gepleit.

Tot slot natuurlijk de beschamende bestorming van het Capitool op 6 januari en de manier waarop Trump die uren beleefde.

Aardverschuiving is een verbijsterend boek. Het leest als een politieke thriller, als een verhaal dat bijna onvoorstelbaar is – totdat je beseft dat het allemaal echt heeft plaatsgevonden. Michael Wolff sprak met vele mensen in de directe omgeving van Trump – en zelfs met Donald Trump persoonlijk.

Michael Wolff is de auteur van onder meer de internationale bestseller Vuur en woede, waarvan alleen al in Nederland 60.000 exemplaren werden verkocht.


BOEKINFORMATIE Prometheus

  • Paperback – ISBN 9789044649208 – €22,50
  • eBoek – ISBN 9789044649215 – €13,99